Välja rätt PWO

Många skriver till mig och undrar vilken PWO hen ska köpa. Det är en svår fråga att svara på eftersom alla är ute efter olika effekter och allas kroppar är helt unika och påverkas olika av dessa effekter.

Koffein eller inte koffein?

Nästan alla PWO:er innehåller numera koffein, men i olika mängder. Det är många som skriver på forum att en del PWO:er har så mycket koffein i sig att det orsakar kramper och magsmärtor. I snitt innehåller en PWO cirka 2.7% koffein (2.7 gram per 100) och det är faktiskt en hel del. Mitt tips är att köpa en PWO som innehåller koffein men inte så mycket, sikta på under 2 gram per 100 så bör du inte få några problem med varken kropp eller knopp. 

Med BCAA eller utan? 

Att vid något tillfälle säga: "Utan BCAA" oavsett diskussion är för mig absurt. Klart du ska ladda PWO:n med BCAA det är ju det som bygger musklerna inte allt annat tjafs! Leta efter en PWO som har en hög mängd BCAA istället för massa annat skräp som t.ex. kolhydrater. En bra PWO har mycket L-leucine, L-Valin och L-Isoleucin.

Är det dyrt?

Det beror på vad man definerar som dyrt, men det är absolut inte dyrt om du jämför med rena Aminsoyraprodukter. Dyraste burken PWO ligger mellan 500 - 600 kr medans snittpriset per kg är 105 kr. Snittpriset per kilo för Aminosyror är över 500kr per kg.